Így áll féltávnál a match play open

Már a harmadik fordulón is túl van a Footgolf Match Play Open mezőnye. Mától már a csoportkör visszavágóit rendezik. 

3. forduló

A Csoport

Gelencsér Gábor már az elején nyomatékosította, három ponttal szeretne távozni a pályáról. Ennek egy 3-0-s nyitánnyal adott hangot Császár Zoltán ellen, aki a mai napon nyert szakasz nélkül maradt, de még ellenfele is kiemelte a mérkőzés után, mennyit fejlődött az utóbbi időszakban. Gelencsér egy 10-0-s szériát is fel tudott mutatni a meccs alatt, így már kilenc pontosnak mondhatja magát.

Lengyel Béla úgy gyűjtötte be a három pontot, hogy Balogh István nem állt ki ellene.

B Csoport

Mayer Zoltáné volt az első pont, de Sipőcz Béla egy 3-0-s szériával fordított és még féltávnál is vezetett. A tizenegyesen jött ez egyenlítés és az utolsó két lyuknak is döntetlenről (4-4) vágtak neki. Ezt mind Mayer nyerte, megszerezve ezzel kilencedik pontját a csoportkörben.

Gáll Viktor megszerezte első győzelmét, nem is akárhogy, a szakaszok felét behúzta Nagy Balázs ellen. Az első lyuk után még hátrányban volt, de gyors fordítás után 4-2-re vezetett a táv felénél. A hajrára pedig teljesen belelendült és 8-2 is volt az állás hárommal a vége előtt.

C Csoport

Papp Péter megőrizte makulátlan mérlegét, Tóth György legnagyobb bánatára. A harmadik szakasz után még szoros volt az állás (2-1), de Papp innen egyre csak növelte előnyét. 5-1-es “félidő” után egy 5-0-s rohammal rövidre zárta a meccs érdemi részét.

Kurdi Tamás a kezdeti remiket követően kettővel ellépett Hinora Ferenctől, aki a kilencesen minimalizálta a hátrányt (2-1). Kurdi vissza tudta állítani a kétpontos fórt és ugyan egyszer még sikerült ezt egyre redukálni, újabb Kurdi-pontot követően 4-2-ről már nem tudtak elmozdulni a felek.

D Csoport

Ujszászi Balázsé lett az első szakasz, amire egy 3-0-s roham volt Szabó László válasza. 4-3-mal fordultak, amikor Szabó egy újabb hármas sorozatot produkálva néggyel ellépett. 7-3-ról még 7-5-re felzárkózott Ujszászi, de újabb pontokat már csak Szabó szerzett a hajrában.

Pap Ferenc kezdett jobban (2-0 négy lyuk után), a nyolcason azonban jött a szépítés dr. Gál Viktortól, így szoros második “félidőre” lehetett volna számítani. Pap megnyerte a kilencest, majd a 11. és a 15. lyuk között négyet nyerve idő előtt lezárta a találkozót.

E Csoport

Balázsi Csaba végig vezetve nyerte harmadik meccsét, de Bendly András sokáig piócaként tapadt rá. Ez olyannyira igaz, hogy öttel a vége előtt még 5-5 volt az állás. A hátralévő szakaszokból azonban négy Balázsi győzelmével zárult.

Meglepetésszagot lehetett szimatolni a levegőben, ugyanis Hegyi Zoltán hátrányból fordítva 3-2-re vezetett Cziffra Zoltán ellen. A tizenkettes után is még 4-3-ra ő vezetett. A tizennégyesen tudott egyenlíteni Cziffra, aki az utolsó hármat mind megnyerve három ponttal gazdagodott és hozta a papírformát.

F Csoport

Nagy István behúzta az első szakaszt, de ezzel el is lőtte minden puskaporát a mérkőzésen, Borbély István a négyes után már átvette a vezetést. A meccs felénél már 4-1-re vezetett, majd egy 4-0-s szériával el is döntötte a találkozót.

Bogár Krisztián pontszerzésével indult az összecsapás. Pusztai Tamás a négyesen bizonyult jobbnak és egyenlített. Itt még úgy tűnhetett, szoros befutó várható. A meccs felénél azonban  már 4-1-re vezetett Bogár, majd egy ötös szériával be is gyűjtötte a három pontot.

G Csoport

Bakó Attila gyorsan 2-0-ra elhúzott, de Dreilinger Nándor fordított és a tizenkettes után ő vezetett 4-3-ra. Bakó ekkor négy szakaszt nyert zsinórban és már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

Izgalmasabb nem is lehetne féltávnál az Albert Adrián kizárása miatt három fősre fogyatkozott G csoport állása. Bakó Attila mostani győzelmével ugyanúgy kilenc ponttal rendelkezik, mint Dreilinger Nándor és id. Biró László.

H Csoport

Hihetetlenül izgalmas meccset vívott egymással Podusil György és Csatári Zoltán. Előbbi egy 4-0-s rohammal rajtolt, amire a válasz szintén egy 4-0-s széria volt. Oda-vissza fordítások tarkították a második kilenc szakaszt, aminek a végén Podusil az utolsó lyukon mentette hosszabbításra a csoportrangadót. Ott pedig az első és a harmadik szakaszt nyerve gyűjtötte be a három egységet.

Három szakasz után 1-1-re állt Rigó Zsolt és Gubán Tamás. A meccs középső harmadát utóbbi teljesítette jobban, itt hárompontos fórra tett szert. Rigó nagy hajrával feljött 5-4-re az utolsó lyuk előtt, de a zárszó Gubáné volt, aki így már második sike


rét könyvelhette el.

I Csoport

Simonyi Gábor nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanis harmadik meccsét is megnyerte. Ugyan Balán Gábor szerezte az első pontot a nyitó szakaszon, de Simonyi gyorsan fordított és féltávnál már 4-1-re vezetett. Előnyét növelni is tudta és a hajrá már nem is hozhatott volna fordulatot.

Cziráki Csaba nem állt ki Szmolicza Gábor ellen, aki így játék nélkül jutott három ponthoz a Royal játékosa.

Az FMPO 4. fordulója kedden kezdődik és két hétig tart.