Ismét pályacsúcs Kisorosziban

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) első fordulójában Podusil György 67-re módosította a Magyar Golf Club rekordját, amit a harmadik körben szombaton Bogár Krisztián eggyel megjavított, és feljött összetettben a második helyre.

Szélcsendes idő várta a hatvanegy footgolfost a FOB harmadik állomásán, a Hörmann Footgolf Versenyen. Bogár Krisztián (FTC Footgolf, fenti képünkön balra) nagy előnnyel nyerte az aktuális fordulót. Mindösszesen 66-szor ért labdába, amivel megdöntötte a Kisorosziban található pálya rekordját, Podusil György az első fordulóban 67-tel tudott nyerni.

– Ha viccesen akarnék fogalmazni, azt mondanám, már az első lyuk után eldőlt, hogy pályacsúcsot rúgok. De tény, hogy az első pár lövés után éreztem, jól megy a játék. Szélcsend volt, remek időjárás, tökéletes, frissen nyírt fű. Nagyon jól ment a játék, sőt, háromszor még ki is szédült a labda a lyukból, azaz hárommal még jobbat is tudtam volna – összegzett a nap legjobbja, majd hozzátette, összességében szerinte mínusz nyolcra még le lehet nyomni a rekordot. – Szeretném megnyerni a bajnokságot, most fel is jöttem a második helyre úgy, hogy az előző fordulót kihagytam Zircen. Egyúttal készülök a januári világbajnokságra, aminek főbb állomásai lesznek a European Footgolf Trophy Tour versenyei is.

Bogár csapattársai sem akartak lemaradni, Kálló István és Bakó Attila ért még oda a képzeletbeli dobogóra 71, illetve 72 rúgással. A felnőtt kategóriában is ez volt a végső sorrend.

A szenioroknál Zsuppán Péter (Budapest FootGolf Team, 73), Kiss Rudolf (75), Nagy Vilmos (76, mindkettő SZTK FootGolf) volt a végső sorrend. A junioroknál Kiss Roland (SZTK, 93) diadalmaskodott ifj. Kövecses Lászlót (Hole Hunters, 98) és Kókai Bencét (Rowers SC, 101) megelőzve. A hölgyeknél a két ferencvárosi párharcát Major Ilona nyerte (106), egyetlen lövéssel megelőzve Nagy Nikit (107).

Nem csak a győztesek ünnepeltek szombaton, Gelencsér Gábor, a honi szövetség elnöke ekkor közölte a résztvevőkkel a jó hírt, miszerint hamarosan apuka lesz, amihez ezúton mi is gratulálunk, és jó egészséget kívánunk a családnak.

Gelencsér Gábor sérült bokával is odaért az ötödik helyre

A nap eredményei IDE kattintva találhatóak.

Összetettben három kör után Zsuppán Péter, Bogár Krisztián, Bakó Attila a sorrend. A felnőtt férfiaknál Bakó Attila állt az élre, megelőzve Bacskai Bencét (Hole Hunters) és Németh Gábort (FTC Footgolf). A szenioroknál Zsuppán Péter, Kiss Rudolf, Pandur János áll dobogós helyen. A fiataloknál Kiss Roland vezet (kétszer is nyert már) ifj Kövecses László és Rozsáli Artúr (FTC Junior) előtt. A hölgyeknél Major Ilona átvette a vezetést, megelőzve Petkov Orsolyát (BFGT) és Nagy Nikit.

Az összetett eredmények ITT megtalálhatóak.

11301327_899519353438430_792238463_n