Grundfootgolf Lőrincen

A SZAC, a Kastélydombi SE, a Pestszentimrei SK és a Gloriett SE fiataljai vettek részt az grundfootgolf debütáló eseményén májusban. Elsőként a tizennyolcadik kerületben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait a fővárosban.

Több generációnak a grundok jelentették a labdarúgás alapjainak elsajátítását. Az iskola utáni (helyetti), órákig tartó méták hosszú évtizedeken át nevelték ki a magyar futball nagyjait, hogy mást ne, csak a Puskás Öcsi-féle Aranycsapatot említsük. Minden sportágnak szüksége van utánpótlásra, ez alól a footgolf sem kivétel. Pestszentlőrincen, a Szentlőrinc Golf Club biztosít mostantól lehetőséget a tanulásra. Az egyelőre kilenc szakaszon (par 36) az alapok elsajátítására van lehetőség. A pályán most még versenyrendezésre nincs lehetőség, de a játékkal való ismerkedésre remek lehetőséget kínál a tizennyolcadik kerületi klub.

– A május elején tartott első játéknapon négy klub, a Kastélydombi SE, a Pestszentimrei SK, a Gloriett SE és a SZAC utánpótláskorú labdarúgói képviseltették magukat – sorolta a résztvevőket Gelencsér Gábor, a honi szövetség első embere. – Köszönjük dr. Horváth Gábornak, a klub tulajdonosának, Pintér Bélának, a SZAC elnökének, valamint Horváth Bence és Maráczi János utánpótlásedzőknek, hogy életre hívták a grundfootgolfot, és a továbbiakban a fiataloknak és később majd reményeink szerint minden korcsoportnak elérhetővé teszik a footgolfot.