Bogár Krisztián hatodik Franciaországban

A hétvégén két helyszínen egyidőben folytatódott a European FootGolf Trophy Tour (EFTT). Franciaországban népes magyar kontingens állt elrúgókhoz, Norvégiába két magyar utazott. A gall versenyen Bogár Krisztián volt a legjobb magyar.

A harmadik és egyben negyedik állomásához érkezett az EFTT, a mezőny két részre szakadt, egyik fele a meleg, napsütötte Franciaországba, Párizs mellé ment játszani, a másik északra, Oslóba indult footgolfozni, ahol az időjárás nem fogadta kegyeibe a sportolókat.

Nem csoda, hogy Magyarországról kilencen a francia kirándulás mellett tették le voksukat, míg Norvégiába Kuts Zoltán látogatott el, Schneider Ferenc pedig úgy duplázta meg az északi küldöttség számát, hogy Svédországban él, és onnan utazott a “szomszédba”.

Párizs mellett az argentín Matias Perrone ellenállhatatlanul játszott, és egyedüliként csak ő tudott par alatt játszani mindkét nap (érdekesség, hogy mindkét helyszínen szombaton és vasárnap is különbözó pályán mérettek meg a játékosok). A legjobb magyar Bogár Krisztián (fenti képünkön épp “halászat” közben)lett. Hatodikként zárt holtversenyben a brit Paul Oliverrel. Lengyel Béla, Podusil György és Németh Gábor 17., Gelencsér Gábor 25., Sain Antal 32., Kálló István 46. lett a hetven induló közül. Norvégiában Schneider Ferenc 41., Kuts Zoltán 44. helyen zárt.

A francia küldöttség egy része

A francia küldöttség egy része

– Egy kicsit el vagyok keseredve, mert a 36 szakaszból két lyukat sikerült elrontani, de azt nagyon – értékelt a legjobb magyar, az FTC Footgolf játékosa, Bogár Krisztián. – A mezőny viszont nagyon erős. Úgy gondolom, hogy húsz egyforma játékos van, és az aznapi forma dönt, kinek hogy jön ki a képés. Amúgy a pontszerzéssel elégedett vagyok, meg azzal is, hogy ismét a legjobb magyar lettem. A szervezésről csak annyit, hogy közel nem volt olyan, mint amit beharangoztak. De nagyon jó volt a két napon két különböző pályán játszani. Amolyan vígaszdíj, hogy a kétfős csapatversenyen a svájci Lionel Jackot-val játszottam, és másodikok lettünk. Köszönöm neki a játékot, jó volt vele footgolfozni.

A norvég verseny edzőnapján még nem volt gondja Kuts Zoliéknak

A norvég verseny edzőnapján még nem volt gondja Kuts Zoliéknak

Kuts Zoltán és Schneider Ferenc négyfokos hidegben, esőben, szélben kellett hogy helytálljon. – A hideg kevésbé viselte meg a játékosokat, mint a pálya. Rendkívül csúszós, igazi tocsogós volt a talaj. Jól látszik abból is hogy a pénteki edzés napon még eső nélkül -hárommal végeztünk (66) mindketten Schneider Ferivel – avatott be a részletekbe a ferencvárosi Kuts Zoltán. – Szombaton túlélőfootgolfot játszottunk. Versenykörülmények és esős, szeles időben nem sikerült az előző napi eredményt reprodukálnunk. Feri 80 -at, én 82-t rúgtam. Ezzel sajnos a mezőny második felében végeztünk. Vasárnap egy másik helyszínen folytatódott a viadal. Azonban a hajnali órákig tartó eső rendesen feláztatta itt is a pályát. Ezen a pályán kilenc lyuk található, így két kört mentünk. Feri 42, 34 én pedig 40, 36- os eredménnyel zártunk a par 36- os pályán. Talán, ha lett volna alkalmunk kipróbálni játék előtt, jobban sikerült volna. Dolgunkat nehezítette, hogy a norvég tour egyben a hazai mezőny kvalifikációs megmérettetése is volt a jövő évi vébére. Sok, ma is aktív futballista villantotta meg tudását. Szenior kategória sajnos nem volt, bár abban azt hiszem, jók lettünk volna. A körülményeket figyelembe véve maradt a tisztes helytállás.

Aztán jött a szombat...

Aztán jött a szombat…