Letesztelték az első 18-at, indulhat a verseny

A Kisorosziban rendezendő European Footgolf Trophy Tour (EFTT) utolsó előtti állomására, a III. Hungarian Hörman Footgolf Openre száztíz játékos nevezett. Pénteken kipróbálhatták a szombati, vadonatúj versenypályát, mely a magyarok számára is újdonság.

A britek végig jegyzeteltek, kétszer is végigmentek a pályán

A britek végig jegyzeteltek, kétszer is végigmentek a pályán

Összesen 36 szakaszon, szombaton és vasárnap is különböző 18 lyukra zajlik az EFTT tizenharmadik, utolsó előtti szakasza Kisorosziban, a Magyar Golf Club gyepén. Pénteken mindenkinek lehetősége volt kipróbálni a vadonatúj, Albert Flóriánról elnevezett pályát. A 110 nevezőből kilencvennél is többen teszteltek.

A magyarok egyik csoportja, ebből három gyakorló flight lett

A magyarok egyik csoportja, ebből három gyakorló flight lett

Összeszedtünk néhány véleményt:

Nagy Balázs: – Izgalmas pályát raktak össze a szervezők. Sokkal inkább dominál az erő, mivel hosszabb szakaszok vannak, mint amin majd vasárnap játszunk. De így is sok a technikás szakasz.

Nick Iron (Anglia): – Igazi kihívás ezen a pályán játszani. Fontos jól előkészíteni a befejezéseket, és még szerencsére is szükség lesz. Jegyzeteltem, még este átnézem, és ott lesz velem holnap is, hogy tudjam, mikor merről közelítsek, mekkora erővel rúgjak. Nagyon kell majd koncentrálni.

Podusil György: – Olyan érzésem van, mintha Amerikában játszanék. Tökéletes, hosszú szakaszok. Szép teljesítmény lesz jól végigmenni rajta.

Clinton Moore (Anglia): – Ez egy igazi, tökéletes footgolf pálya. Igazán trükkös, hosszú szakaszokkal.

Németh Gábor: Lenyűgöző minőségű pálya, világszínvonalú. Négy lyuk vízválasztó lesz, a 13-as, 15-ös, 16-os, 18-os. Ha az elején parban tudsz lenni, akkor az már jó. Nagyon kell koncentrálni az elején, és úgy kell játszani, hogy vasárnap még legyen esély odakerülni a legjobbak közé.

Julien Babel (Svájc): – Hosszú és nehéz.

20151002_171755

Van miért küzdeni a hétvégén

Az EFTT 13. versenye szombaton 10 órakor kezdődik.