Marbellán telelnek a magyarok

Az idei nemzetközi szezon a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) első állomásával Marbellán kezdődött. A sorozat a törökországi fináléval ugyan véget ért, de az idei utolsó nemzetközi versenyt szintén Spanyolországban bonyolítják.

Négy magyar vb- résztvevő, Podusil György, Papp Péter, Czirbus Tamás és Tajtyi Róbert (a frissen elkészült, Toti Sport által készített világbajnoki szerelésben), valamint Nagy Attila, Kocsis Sándor és Érchegyi Csaba képviseli hazánkat az év utolsó nemzetközi viadalán dél-Spanyolországban. Podusil Györgynek lehetnek a legkellemesebb emlékei Marbelláról, hiszen az EFTT nyitó körében az előkelő hatodik helyezést érte el. A pálya azonban nem ugyanaz, mint a Touron volt az év elején.

Ivo Haagen főszervező elmondása szerint egy teljesen új, par 72-es pálya várja a hat országból érkező nagyjából negyven játékost. A pálya síknak mondható, izgalmas pinpozíciókkal tarkítva. Az indulók között olyan játékosok is pályára lépnek, mint az írek legjobb EFTT-versenyzője, Cathal Jenkinson vagy az egy-egy holland bajnoki címmel rendelkező Jim Kuipers és Sam van Bracht. Magyarország adja a legtöbb játékost egy nemzetből.

A Footgolf Marbella Winter Masters jó alkalom a vb-kerettagok számára, hogy kellemes időjárási körülmények között hangolódjanak a január elején rendezendő világbajnokságra. Dél-Amerikában ugyanis a nyár közepébe csöppennek majd a világ legjobbjai.