Megalakult a királyi egyesület

December 10. a Royal Footgolf Club születésnapja. Csütörtökön hivatalosan is bejegyezték a Hrutka János és Hinora Ferenc által megálmodott egyesületet. Céljuk a minél jobb eredmények elérése mellett új játékosok toborzása és az értékteremtés.

Hrutka János

Hrutka János, a királyiak elnöke

– Ez egy régi ötletelés végeredménye – mondta a magyarfootgolf.hu-nak Hrutka János, a Royal Footgolf Club elnöke. A korábbi válogatott labdarúgó a téli bajnokság névadójával, Hinora Ferenccel alapította az egyesületet. – Látva a nemzetközi footgolf élet trendjeit, szeretnénk valami újat mutatni az embereknek. Szeretnénk az értékrendünket sokkal inkább a golfhoz igazítani, mint a labdarúgáshoz. Ezért is választottuk az arisztokratikus, királyi jelzőt a csapat nevéhez. A kulturált viselkedést szeretnénk továbbadni a fiataloknak és persze megköveteljük tagjainktól. Szeretnénk új játékosokat toborozni, ez nagyban függ a kapcsolatrendszerünktől, de biztosra veszem, hogy például korábbi csapattársaim közül Szűcs Mihály és Lisztes Krisztián is feltűnik majd a pályán, ha idejük engedi. Mindig az első lépés a legnehezebb, de ha valaki kipróbálja ezt a sportot, többször nem kell invitálni, biztos szívesen jön majd legközelebb is.

A klub alelnöke Hinora Ferenc, elnökségi tagja Kovács Péter, freestyle világbajnok. Nemrég pedig leigazolták Varga Gábort, a világbajnokságra készülő egykori ferencvárosi játékost, aki a legutóbbi, Zircen rendezett Hinora Winter Footgolf Tour fordulón a legjobbnak bizonyult.

Hinora Ferenc

Hinora Ferenc, a Royal alelnöke

Varga Gábor– Nagyon tetszett, amit megfogalmaztak a klubalapításkor, és örömmel csatlakoztam hozzájuk. Komoly kihívás a színeiket képviselni, hiszen a legrutinosabb játékosként a csapat jó szereplése nagyban függ az én teljesítményemtől, amit nagyon élvezek. Az eddigi két forduló teljesítményével elégedett vagyok, és az idei még hátralévő fordulók után szeretnék az első két hely valamelyikén zárni összetettben, hogy kellő lendülettel mehessek Argentínába – árulta el terveit a világbajnoki kerettag Varga Gábor.