Tisztújítás a nemzetközi szövetségben

A nemzetközi szövetség (FIFG) facebook oldalán közölte, a francia Romuald Pretot és az amerikai Roberto Balestrini jelölte magát a szövetség elnöki posztjára. Július közepén választják meg a világszervezet első emberét, miután lejár a mostani vezetőség mandátuma. A jelenlegi elnök, a brit Michael O’Connor nem jelölteti magát újra, az elnökségben helyet foglaló Gelencsér Gábor pályázik az alelnökségre.

Ahogy telik az idő, úgy telnek le az adott mandátumok a footgolf világában is és ez nincs máshogy a Nemzetközi Footgolf Szövetség vezetőségében sem. 2012-ben Magyarországon alakult meg a FIFG, amelynek akkoriban az argentin Javier de Ancizar lett az elnöke egy évig, munkáját a holland Maurits Van Tubergen Lotgering és Gelencsér Gábor segítette. A következő ciklus a holland vezetésével kezdődött meg és az amerikai Laura Balestrini és Gelencsér Gábor tagságával lett teljes a vezetőség! Pár hónappal később a holland lemondott a tisztségéről, és az alelnökök egy újabb elnök után kutatva kinevezték a napjainkban is a footgolf világ első emberét, Michael O’ Connort.

Hamarosan lejár a mostani felállás mandátuma és friss erők várják a stafétabot átadását. A két jelölt: a francia Romuald Pretot és az amerikai Roberto Balestrini. 2016. július 15-én kiderül, ki fogja tovább vezetni a világ leggyorsabban fejlődő sportágát. Az elnökségben helyet foglaló Gelencsér Gábor újra pályázik az alelnöki tisztre.

A magyar szövetség nevében sok sikert kívánunk mind a két jelöltnek!