Dobogón a mieink, hét magyar a top 20-ban

A törökországi Antalyában rendezett, FIFG 250-es versenyen remek formáról tettek tanúbizonyságot a magyar footgolfosok. Podusil György az abszolút kategória 5. helyén zárt, és csupán a szétlövés választotta el a szenior elsőségtől. A mieink odafértek a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, ami nem csoda, hiszen a top 20 mezőnyének több, mint egyharmadát magyar játékosok alkották.

A Kaya Palazzo Golf Resort adott otthont a hétvégén a kétnapos Turkish Opennek, ami az első idei komolyabb nemzetközi verseny volt. Az első nap után vezető, a tavaly év végén a világranglistán is élen álló, brit Ben Clarke-ot megelőzve a szlovák Tomas Bartko nyert a kijelölt rúgásszámhoz képest 16-tal jobbat rúgva. Tőle csupán nyolc rúgással maradt el a holland Klaas Wijers és Podusil György (BFGT) és lettek mind a ketten ötödikek. A szenior elsőségért viszont szétlövésre kényszerültek, ahol a holland játékos bizonyult jobbnak, ezzel Podusil ott második hellyel büszkélkedhet.

Több jó magyar eredmény is született, hiszen Németh Gábor (FTC) és Papp Péter (BFGT) a 10., Bogár Krisztián (FTC) 14., Gelencsér Gábor (EMFGSE), Balázsi Csaba (BFGT) és Mayer Zoltán (FTC) a 17., Czirbus Tamás (BFGT) a 22. legjobb eredményt produkálta.

A csapatversenyben − ahol a négy legjobb egyéni eredmény számít nemzetenként − Hollandia és Szlovákia mögött Magyarország a harmadik helyen végzett.

EREDMÉNYEK