Bogár feljutott az A Ligába, Varró kiesett a C-ből

A téli időjárási körülmények miatt elhúzódott a Footgolf Match Play League első kiírásának hetedik fordulója. A három osztályban először Bogár Krisztián végzett biztos feljutó helyen, míg a Varró Jenő harmadik ki nem állása a kizárást vonta maga után.

A match play bajnokság nyolcadik körében a legmagasabb osztályban Lengyel Béla és Balázsi Csaba jutott a legkönnyebben győzelemhez, mivel Simonyi Gábor, illetve Papp Péter nem tudott kiállni riválisaik ellen.

Az éllovas Bacskai Bence most sem hibázott. Gelencsér Gábor pedig jobban kezdett, három lyuk megjátszását követően 2-0-ra vezetett, de féltávnál már Bacskainál volt az előny (4-2). Gelencsér hozta a 10. és 11. szakaszt, azaz egalizált, de mégsem lett szoros a végjáték, ugyanis Bence ötöt nyert zsinórban, azaz 9-4-re ment már kettővel a vége előtt, amin Gábor még szépíteni tudott ugyan, de egyenlítésre már matematikailag nem volt esélye.

Kókai Ferenc a kiesés elkerülésért vívott harcban fontos csatát nyert Flink János ellen. Ennek fényében is csapott bele a küzdelembe, és 1-0, 0-0, 0-1-es szakaszeredmények után kettőt nyerve „félidőben” 3-1-re vezetett. A 11. lyuknál is jobb volt, azaz már hárommal is ellépett Flinktől, aki viszont begyújtotta a rakétákat, és a 14. szakasztól 3-0-s sorozatot produkálva egyenílett. Az utolsó két etapon nem született döntés, jöhetett a szétlövés három szakaszon, ahol Flink nyerte az elsőt, viszont Kókai a másodikat és harmadikat is, azaz ő nyerte az igazán izgalmas derbit.

Három szakaszon át ugyanazt az eredményt produkálta Czirbus Tamás és Podusil György is, a negyediken aztán előbbi, az ötödiken utóbbi volt jobb. Podusil a 8. után 3-1-re el is lépett, de fordulásig ezt Czirbus minimalizálta, majd a tízesen azonnal egalizált. A remiről a következő szakaszon Podusil mozdította el az állást (4-3), amit a 13.-on Czirbus megint egyenlített, aki a győztes találatot a 16. lyuknál vitte be. Podusil az utolsó kettőn már nem tudott szakaszt nyerni, ezzel Czirbus 5-4-re megnyerte kettejük párharcát.

Bacskai továbbra is vezet, de két körrel a vége előtt Podusil, Gelencsér, Balázsi és Lengyel is esélyes arra, hogy még befogja. Jelenleg Papp és Kókai áll kieső helyen.

A B Ligában Kálló István és Takács Attila kizárásával Albert László és Hinora Ferenc szabadnapos volt.

Bogár Krisztián most sem tudott hibázni, amivel be is biztosította A ligás tagságát a következő szezonra. Pedig Pap Ferenc nem is kezdhetett volna jobban a listavezető ellen, hiszen nyerte az első szakaszt, de féltávnál már 5-1-es hátrányban találta magát. Ezen gyorsan kozmetikázott a fordulás után (5-2), és az utolsó három szakaszhoz érve (6-3-nál) még volt esélye egyenlíteni, de nem tudott már szakaszt nyerni, Bogár pedig még a 18-ast is behúzta (7-3), győzelmével pedig a B Liga bajnoki címét ugyan még nem biztosította be, de másodiknál rosszabb helyen nem végezhet, azaz biztos feljutó az A Ligába.

Kiegyenlített csatát hozott Sain Antal és Cziffra Zoltán találkozója. Gyors pengeváltás után (1-1 három szakasz után) 3-2-t mutatott előbbi javára a képzeletbeli eredményjelző féltávnál. Ez a 11. szakaszra már meg is fordult (3-4), de Anti a 14. lyukat nyerve egyenlített. A dráma az utolsó szakaszra maradt, ahol Sain besokallt, tíz strigula került neve mellé, Cziffra ezt kihasználva, ötből befejezve a célegyenesben nyerte meg a párharcot 5-4-re.

Mayer Zoltán elkönyvelhette első győzelmét (újra, mivel a kizárt Kállót már megverte, csak azt az eredményt törölték a szervezők – a szerk.) Nagy Balázs legnagyobb bánatára. Alaposan be is kezdett Mayer, a második szakasz után 1-1-re álltak, de Zoli utána 6-0-s szériát produkált (7-1 nyolc etapot követően). A 10. és 11. lyuknál is jobbat rúgva 9-1-re vezetett héttel a vége előtt, tehát már ekkor megvolt számára a győzelem, de nem állt le és végül 13-3-ra nyert.

A C Ligában Varró Jenő sorozatban harmadszor nem állt ki − Varga Gábornak szerezve plusz szabadnapot −, ezzel Takács és Kálló sorsára jutott. A kizárásával minden eredménye törlődik, a bajnokság nyolcfősre redukálódik. Aki a következő fordulókban ellene játszana, szabadnapos lesz. Az eredetileg kilencfős C Liga kiesője ezáltal Varró, aki, ha lesz D Liga tavasztól, csak ott indulhat el legfeljebb. Rajtuk kívül Zakar János nem lépett pályára, ő eredetileg is szabadnapos lett volna.

Igazán izgalmas találkozó kerekedett Bodócs András és Ujszászi Balázs ütközetéből. Utóbbi azonnal megszerezte a vezetést, de az ötödik szakaszt követően már 4-1-es Bodócs vezetést regisztrálhattak a felek, és 6-2-vel fordulhattak a második kilencre. Hat szakasszal a vége előtt még mindig négy volt a különbség (7-3), de Ujszászi megnyomta a végét, öt szakaszt is nyert és drámai hajrával 8-8-ra mentette a csatát. A szétlövést Bodócs az utolsó szakaszon nyerte.

Szintén hosszabbítást hozott a Lévai Richárd-Sipőcz Béla (jobb oldali képen) találkozó. A 9. szakaszt követően 4-2-re Lévai vezetett, a 12. szakaszon jött össze az egyenlítés Sipőcznek, majd a következő etapot nyerve átvette a vezetést. Ezt Lévai a 15. szakaszon egalizálta, majd még mind a ketten nyertek egy-egy szakaszt és 6-6-tal érkeztek az utolsó lyukhoz, amit mindketten hat rúgásból teljesítettek. A szétlövésben Sipőcz mind a három szakaszt kevesebb lövésből fejezte be és nyerte az izgalmas mérkőzést 9-6-ra.

Becsei András kapta el jobban a rajtot Bőhm Zoltán ellen, és két szakaszt kimaxolva 2-0-ra vezetett, de a negyedik után már 2-2 volt az állás és 3-3-mal fordulhattak rá a második kilencre. Becsei a 11. etapot nyerve visszavette a fórt, de a következő hármat Bőhm hozta és tudott fordítani (6-4). Becsei azonnal minimalizálta a hátrányt, de az utolsó három lyukat Bőhm fejezte be kevesebb érintésből, így végül 9-5-re nyerte a találkozót.

A C Ligában Varga Gábor ugyan makulátlan mérleggel vezet, de sem a bajnoki cím, sem a feljutók kiléte nem dőlt még el. Varró Jenő kizárásával viszont megvan az eredetileg kilencfős bajnokság egyetlen kiesője (amennyiben lesz tavasszal D Liga).

Az utolsó előtti, 8. forduló pedig kedden már hivatalosan kezdetét is vette.