Öt meccset kell nyerni a kvalifikációhoz

Összesen 32 játékos nevezett az első ízben rendezendő Országos Match Play Kupára, amit három nap alatt, Lakiteleken, Balatonudvariban és Kisorosziban bonyolítanak le szombattól hétfőig.

Kvótaszerzésre lesz lehetőség a hosszú hétvégén, ugyanis az Országos Match Play Kupa az egyik verseny, amelyen keresztül ki lehet jutni az őszi csapat Európa-bajnokságra, az Euro Footgolfra. A szövetség a nevezések beérkezését követően úgy döntött, az alacsony létszám miatt csak a kupa első helyezettje jut ki a kontinenstornára, az így felszabadult két hely sorsát szabadkártyaként kezelik és később döntenek róla. A magyar ranglista pontok kiosztása is változik az alábbiak szerint:

1. hely: 1000 pont

2. hely: 800 pont

3. hely: 700 pont

4. hely: 500 pont

5-8. hely között: 300 pont

9-16. hely között: 150 pont

17-32. hely között: 0 pont

A sorsolás a magyar ranglista hétfő éjféli állása szerint készült el, kiemelésekkel. Azaz például a ranglista 1. és 2. helyezettje két külön ágra került és csak a döntőben (vagy bronzmérkőzésen) találkozhatnak leghamarabb. A ranglistán a legjobb helyezést elért játékos az ott leghátrébb sorolt ellen kezd és így tovább.

SORSOLÁS

Szombaton az első két kört Lakiteleken bonyolítják délelőtt, valamint délután. A legjobb nyolc mezőnye vasárnap folytatja Balatonudvariban, ahol a negyeddöntőt a Bogey, az elődöntőt az Eagle pályán bonyolítják. Hétfőn Kisorosziban tartják az éremcsatákat. Szombaton a két kört követően amatőr versenyt rendeznek, ahol bárki kipróbálhatja a vadi új pályát. Ötezer forintos greenfee árért itt bármennyit lehet játszani sötétedésig. 18 szakasz után eredményhirdetés, nevezni a helyszínen lehet 15 óráig.

MENETREND

Szombat, Lakitelek

Legjobb 16 közé kerülésért: 10 óra

Nyolcaddöntő: 13 óra

Pályaavató amatőr kupa: 15.30 óra

Vasárnap, Balatonudvari

11 óra: Negyeddöntő

15 óra: Elődöntő

Hétfő, Kisoroszi

11 óra: Döntő és bronzmérkőzés