Bacskai két kategóriában is nyert és megvédte címét

A Lakiteleken tavasszal átadott Nimród Footgolf Park vasárnap debütált Footgolf Országos Bajnokság 2014 óta íródó történetében a Szil-Coop Footgolf Versenynek otthont biztosítva. Egy fordulóval a FOB vége előtt Bacskai Bence megnyerte a 2019-es kiírást, miután a trónkövetelők már nem tudják ledolgozni a kilenc verseny alatt felhalmozott előnyét.

Idén is Bacskai Bence (balra) volt a legjobb

Olykor kissé hűvös, ám jobbára a mosolygós napocska által bevilágított napsütésben játszhatott a nyolcvannál is több játékos a Szil-Coop Footgolf Verseny során, a kontinens első, kimondottan footgolfra épített pályáján. A sportolók kétszer teljesítették vasárnap a tizennyolc szakaszos pályát, ahol Bacskai Bencének (Royal) elég volt 119-szer labdába érnie és megnyernie a kilencedik fordulót. Három rúgást vert Mayer Zoltánra (Nimród) és hatot Szabó Lászlóra (BFGT). Az imént felsorolt hármas mind az abszolút, mind a férfi kategória dobogós helyeit megkaparintotta.

Szorosabb versenyben dőlt el a 45 felettiek első helye. Tajtyi Róbert (FTC) és Balogh Tibor (Royal) holtversenyben zárt az élen, az ilyenkor szokásos „tizenegyespárbajt” előbbi nyerte. Lichtner Zsolt (FTC) futott be harmadikként.

A hölgyeknél Bakó-Szántay Georgina (Nimród) Bacskai Annát (Royal) és Bérczes Katalint (Nimród) megelőzve győzött.

A legfiatalabbak között Kenéz Dániel (FTC) és Nagy Dominik (Nimród) egyaránt 152-szer rúgott labdába a nap során. Itt elmaradt a szétrúgás, mivel csak Kenéz maradt a verseny végéig Lakiteleken, játék nélkül kaparintotta meg ötödik elsőségét.

EREDMÉNYEK

A tíz bajnoki fordulóból nyolc számít az egyéni kategóriák végelszámolásakor, és mivel legfeljebb 1500 pont gyűjthető, a Bacskai Bence által megszerzett előny mind az abszolút, mind a felnőtt kategóriában behozhatatlan már. Ő az első a sportág hazai történetében, aki meg tudta védeni bajnoki címét a „király kategóriában”.

A többi aranyérem még gazdára vár, a tizedik fordulóra csak október 6-ig kell várni, akkor Kisorosziban zárul a FOB idei szezonja, azt követően már csak a csapatdöntő van hátra a 2019-es kiírásból.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA