Dupla magyar siker Horvátországban

Április utolsó hétvégéjén tartotta első versenyét déli szomszédunk. A Golf and Country Zagreb pályáján Gelencsér Gábor lett a legjobb, mögötte a világbajnok Lengyel Béla zárt másodikként.

fotó (2)

Esős időben indult a Zágráb melletti bemutató verseny közel hatvan sportoló részvételével. A tizennyolc szakaszon shotgun indítással par 72-re játszottak a footgolfosok. Hazánkat Gelencsér Gábor és Lengyel Béla képviselte. Előbbi a szervezési feladatok miatt nem tud részt venni a magyar bajnokságban, melyben két forduló után Lengyel vezet. Gelencsér formában maradt, mert ugyan kettővel par felett fejezte be a versenyt, ez is elegendő volt a sikerhez. Mögötte közvetlenül honfitársa végzett, a korábbi futsalválogatott, Matija Capar pedig a bronzérmet kaparintotta meg.

fotó (4)

A magyar flightban a kétszeres horvát válogatott labdarúgó, Alen Petrenac, és a korábban szintén az élvonalban játszó Mario Tuta szerepelt még. A legnagyobb név minden bizonnyal azonban Silvio Maricsé, aki az 1998-as világbajnokságról bronzéremmel térhetett haza Horvátországba.

fotó (1)

Footgolffal legközelebb május 11-én, Kisorosziban találkozhat a közönség, a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulójában, a Hinora Foorgolf Versenyen.