Podusil György második, Gelencsér Gábor ötödik New Jersey-ben

Az év legrangosabb, 25 ezer dollár összdíjazású nemzetközi versenyének első állomásán argentin győzelem született, a dobogó második fokára odaért egy magyar, Podusil György. A harmadik és az ötödik helyért is szétlövés döntött, utóbbit Gelencsér Gábor sikerrel vette, megszerezve az ötödik pozíciót.

Podusil György

Podusil György

A US Pro-Am FootGolf Tour 2014 névre keresztelt, kétállomásos nemzetközi footgolf torna első állomásán, a New Jersey-ben rendezett kétnapos, pénzdíjas versenyen négy magyar vett részt, és az első napot követően kecsegtető pozícióból várhatták a folytatást, hárman is az első tízben voltak. A tizennyolc szakaszos, par 67-es pályán a köddel és az esővel is meg kellett küzdenie a sportolóknak, hogy aztán már verőfényes napsütésben fejezzék be a kupát.

A győzelmet és az azzal járó ötezer dollárt az argentin Matias Rona Perrone szerezte meg. A nyitókör után is élen állt +2-es eredménnyel, míg kedden -2-vel zárt, összesítésben 134-szer ért labdába. Így is csak egyetlen lövéssel maradt el tőle Podusil György, aki ezüstérmet és háromezer dollárt zsebelhetett be. A harmadik hely sorsáról szétlövés döntött, amiben az argentin German Cornu (138) bizonyult jobbnak honfitársa, Christian Otero legnagyobb szomorúságára. Az ötödik pozíció eldöntésekor is ráadásra került sor. A brazil Felipe Gomez (140) és Gelencsér Gábor csatázott. Előbbi kezdte a szétlövést, ami mindig a másodiknak kedvez. Ezt ki is használta a magyar, megkaparintva az ötödik helyet és vele járó ezer dollárt. Tajtyi Róbert (144) és Balázsi Csaba (146) is a közvetlen élmezőnyben zárt.

Gelencsér Gábor

Gelencsér Gábor

Az amerikai versenysorozat második, befejező állomása Kaliforniában lesz, szeptember 19-21-ig.