A mezőny első felében az összes magyar

A New Jerseyben zajló, 25 ezer dollár összdíjazású, US Pro-Am FootGolf Tour 2014 elnevezésű, kétnapos torna első versenynapján senki sem tudta par alatt teljesíteni a pályát. Jó hír, hogy ma a dobogóért lesznek harcban a magyarok.

Tizennyolc szakaszon par 67-re megy a játék New Jersey-ben. A hétfői napot követően kiderült, nem is olyan könnyű ezt teljesíteni, a legjobb eredmény +2 lett, ami szokatlan a nemzetközi versenyeken. A magyarok közül Podusil György 70, Tajtyi Róbert 71, Gelencsér Gábor 72, Balázsi Csaba 76-tal zárt. Matias Rona Perrone vezet 69 érintéssel.

Gelencsér Gábor helyszíni beszámolója szerint érezhető volt a játékosokon a teher, amit a komoly pénzdíj jelent, ráadásul az első szakasz sokakat megtréfált.

– A szervezők nagyon kitesznek magukért, labdát, baseball sapkát, zoknit kaptunk ajándékba, közös reggeli és ebéd van remek hangulatban, a pályán pedig flightonként két, névvel felcímkézett golfautóval közlekedünk – adott képet a tengerentúli helyzetről Gelencsér.

Magyar idő szerint 16 órakor indulnak a flightok, hogy a második etapot is letudják a kétnapos kupán, és kiderüljön, ki nyeri a US Pro-Am FootGolf Tour 2014 első állomását. A másodikat majd Kaliforniában rendezik szeptember 19. és 21. között.