Tizenhat ország száz versenyzője készül Kisoroszira

A tizennégy állomásból álló European Footgolf Trophy Tour (EFTT) utolsó előtti versenyének hazánk ad otthont. A britek már most bebiztosíthatják csapatgyőzelmüket és a svájci Lionel Jackot is közel áll ahhoz, hogy megnyerje az egyéni versenyt. A mieink mindkét fronton harcban vannak a dobogóért.

A III. Hungarian Hörmann Footgolf Opent szombaton és vasárnap a Kisorosziban található Magyar Golf Club gyepén száz footgolfossal rendezi meg a magyar szövetség. Az EFTT tizenharmadik állomására tizenhat országból eddig százan regisztráltak. A kontinentális sorozat jelenlegi top tíz versenyzőjéből (Bogár Krisztián, Papp Péter és Tajtyi Róbert révén három magyar is benne van) csak a német Julian Kelkel nem vesz részt a viadalon. A várhatóan kedvező időjárás mellett tartandó eseményen a magyarok ugyanúgy nem mehetnek biztosra, mint a külföldiek, hiszen a szervezők új szakaszokat alakítottak ki és áthelyeztek pin pozíciókat.

12088597_552278844922181_4527571843652321727_n

A sorozatban élen álló svájci Lionel Jacot bő száz ponttal vezet a brit Nick Iron előtt. Ha utóbbi nem tudja pontjai számát növelni, és a helvét nyer, akkor Jacot behozhatatlan előnyre tehet szert, igaz, még az első öt helyezett is befolyásolhatja az aranyérem sorsát. Könnyen lehet persze, hogy az utolsó, török versenyre marad a döntés. A hetedik Bogár Krisztiánnak nem elérhetetlen a dobogó a hátralévő két fordulóban, és papíron a Papp-Tajtyi-Podusil György hármas is odaérhet még. Az egyéni küzdelmekben ugyanis a legjobb négy eredmény számít csupán a lehetséges tizennégyből.

A csapatversenyben nincs ilyen megkötés, a pontok halmozódnak. Egy ország négy legjobb versenyzőjének teljesítménye adódik össze országonként minden versenyen. Az így kialakult országok közötti sorrendet is pontokra váltják, mint az egyéni ranglistán. Ebben az összevetésben a britek állnak a legjobban, és ha a mostani fórjukra még rá tudnak pakolni, akkor már végső győztesként utazhatnak a záró rendezvényre.

A magyar állomáson kétszer 18 szakaszra játszanak majd, a legmagasabb kategóriájú versenyen 200 pontot ér a győzelem. Péntek délután lesz lehetőség gyakorolni, szombat és vasárnap pedig minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb viadalt rendezik Kisorosziban.

mfgf_logo_final

A European Footgolf Trophy Tourról minden információ ITT megtalálható.

A hétvégi verseny facebook eseménye IDE kattintva elérhető.