Harc a dobogóért

Három magyar játékos vesz részt a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) idei, utolsó versenyén. A törökországi Belekben tartandó eseményen tizenkét országból hetven játékos áll az elrúgókhoz. A magyar csapat jelenleg a harmadik helyen áll, a cél, hogy a vasárnapi végelszámolásnál is így maradjon. A jelenleg nyolcadik helyen álló Bogár Krisztián szerencsés esetben még a hatodik helyet is elcsípheti.

A tavaly indult kontinentális sorozatban az eddigi tizenhárom állomáson eddig már hatszáznál is többen léptek pályára közel harminc országból. A záró hétvégén Törökországban, a beleki Kaya Palazzo Golf Resortban három világbajnoki kerettag, a friss magyar bajnok Bogár Krisztián, a Hinora Winter Footgolf Tour legutóbbi hétvégéjén bronzérmet nyerő Podusil György és a ma születésnapját ünneplő Sain Antal képviseli hazánkat.

Bogár Krisztián jelenleg az előkelő nyolcadik helyen áll, esetleges győzelme esetén akár a hatodik helyet is elcsípheti, míg a most 14. Podusil György első helye esetén a hetedik pozícióban is végezhet, míg Sain Antal is felkapaszkodhat a legjobb ötven közé.  A svájci Lionel Jackot behozhatatlan előnyre tett szert, már megnyerte az idei kiírást.

A csapatversenyben hazánk a harmadik helyen áll. A britek már megnyerték a csapatversenyt és a svájciaktól sem lehet elvenni az ezüstöt. Azonban nagy csata lesz a harmadik helyért. Magyarország mindösszesen száztizenhat ponttal előzi meg a hollandokat. A csapatverseny fordulónként a négy legjobb játékos eredménye alapján alakul ki, ezért a mieinknek kettőzött erővel kell küzdeni, hiszen ezúttal három játékos eredményéből áll össze a magyar válogatott eredménye.

Az EFTT első, 2014-es szezonjában a svájci David Mancino nyert, Lengyel Béla végzett a harmadik helyen.

A European Footgolf Trophy Tour eredményeit és állását ITT találja.