Hatan beállnak a francia légióba, a többiek itthon gyűjtögetik a pontokat

A  világ legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour ötödik fordulója és a Footgolf Országos Bajnokság negyedik köre egybeesik. A kétnapos francia versenyen hat magyar lép pályára, míg a vasárnapi, Kisorosziban bonyolítandó magyar fordulóra péntek éjfélig lehet jelentkezni.

Balázsi Csaba, Papp Péter, Podusil György, Tajtyi Róbert (BFGT), Kocsis Sándor (Outsiders) és Tajtyi Ákos (BFGT, junior) képviseli hazánkat az EFT ötödik fordulójában, a Párizstól nyugatra elterülő, Michel Platini és Tiger Woods nevét viselő pályákon, ahol az előzetes számok alapján százötven riválissal kell felvenniük a harcot.

french open 2015

Mindeközben az itthonmaradókra is komoly megmérettetés vár. A nyolcfordulós FOB negyedik körében a Kisorosziban lévő Magyar Golf Club Albert pályáján mérik össze tudásukat a játékosok a Sportglobal Tours Footgolf Versenyen. Az abszolút rangsor legjobb tíz játékosa közül Balázsi, Papp és Tajtyi Róbert is hiányzik majd, sem ők, sem a felnőtt férfiaknál 13. Podusil, sem a szenior 7. Kocsis, sem a junior 3. Tajtyi Ákos nem szaporíthatja pontjait vasárnap idehaza.

A magyar sorozatban a hat legjobb eredmény számít, ezért a féltávhoz közeledve korántsem lefutottak a kategóriák. Igaz azonban, hogy például, mivel a hölgyeknél címvédő Major Ilona eddig mind a három kört megnyerte, egy esetleges újabb diadallal karnyújtásnyira kerülhet az újabb bajnoki cím számára.

A vasárnapi startlista:

13413505_656795101137221_3469355429193650589_n

Sportglobal Tours Footgolf Verseny

FOB aktuális állás

French Open

EFT aktuális állás