Bacskai pályacsúcsa, Major negyedik elsősége, Hangya visszatérése

Féltávhoz érkezett a Footgolf Országos Bajnokság. A negyedik, Kisorosziban rendezett fordulóban, a Sportglobal Tours Footgolf Versenyen Bacskai Bence bizonyult a legjobbnak, új pályacsúcsot felállítva. A hölgyeknél Major Ilona ismét nyert, ezzel egyre közelebb került a címvédéshez. A nap szenzációja azonban Hankó Péter visszatérése volt, akinél a télen leukémiát diagnosztizáltak, és csontvelő átültetésre vár.

Bacskai Bence (Hole Hunters) az utolsó csoporttal (flight) vágott neki a Magyar Golf Club Kisorosziban található Albert pályájának a 72 fős mezőnyben, ahol a kijelölt rúgásszám (par) alatt hattal (66) végzett, ami mostantól az új pályacsúcs. Ezzel zsinórban második győzelmét aratta, a harmadik körben is ő bizonyult a legjobbnak. Biró László (Outsiders) is par alatt zárt (71), míg Gelencsér Gábor (EMFGSE), Lengyel Béla, Bogár Krisztián, Németh Gábor (mindhárom FTC Footgolf) és Zsuppán Péter (Outsiders) egyaránt 72 lövéssel abszolválta az Albertet, a 9-6-3-1-es szabály alapján utóbbi ért még oda a képzeletbeli dobogóra. Négy kör után Zsuppán, Bacskai, Németh Gábor a sorrend.

(fotó: Hole Hunters)

Bacskai Bence lendít (fotó: Hole Hunters)

– Csak egyszerűen jól érzem magam a pályán – summázott a friss győztes Bacskai Bence, mikor arról kérdeztük, mi a jó forma titka, hiszen a legutóbbi FOB-fordulót is ő nyerte. – Most azért sokat számított, hogy a szövetség jóvoltából ki tudtuk próbálni az Albert pályát, amin eddig kevesebb verseny volt. Nem éreztem különösen felszabadultnak a játékomat, nem jött könnyen a siker, sokat görcsöltem rajta, mégis összejött. Legközelebb a balatoni verseny előtt is igyekszem feltérképezni a terepet, hogy a vasárnapi bajnoki fordulón jól menjen a játék.

A felnőtt férfi kategóriában Bacskai, Gelencsér, Lengyel lett a sorrend, összetettben a Németh Gábor, Bacskai, Lengyel élen álló hármasból az első és harmadik között csupán tizenöt pont a különbség.

A szenioroknál Biró, Zsuppán, Szmolicza Gábor (Royal-Issimo) volt a sorrend, félidőben Zsuppán mögött Renczés Gábor (Magyar Telekom DSC) és Balázsi Csaba (BFGT) fér még fel a képzeletbeli dobogóra.

(fotó: Hole Hunters)

Major Ilona (fotó: Hole Hunters)

A hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf) továbbra is tartja jó formáját, negyedszer bizonyult a legjobbnak. Ugyan a bajnokságban a hat legjobb eredmény számít, négy elsőségével egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megvédje 2015-ös bajnoki címét. Nagy Niki (FTC Footgolf) és Pusztai Panna (Hole Hunters) lett a második, illetve a harmadik, a negyedik forduló után is Major, Nagy, Pusztai a sorrend.

A junioroknál az élmezőnyből több hiányzó is volt. Ezt Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) ki is használta, idei első győzelmével közel százharminc pontos fórra tett szert a vasárnap második Felde Márkkal (Hole For One) szemben. Bertalan Márton (FTC Junior) ért még oda a képzeletbeli dobogóra Kisorosziban, míg négy kör után Kókai, Felde, Juhász Donát (FTC Footgolf) a sorrend.

A nap leginkább várt eseménye, a szövetség alelnökének, Hankó Péternek a visszatérése volt, aki hosszú idő után lépett újra pályára. Januárban leukémiát diagnosztizáltak nála, hosszú kezelés után a pozitív eredményei lehetőséget biztosítottak számára, hogy most újra rajthoz álljon.

(fotó: Hole Hunters)

(fotó: Hole Hunters)

– Vár még rám egy csontvelő-transzplantáció, de a szervezetem jól reagált a kemoterápiára. Jól vagyok, egyelőre még fáradékonyabb és gyengébb, mint régen – nyilatkozta a Hangya becenévre hallgató Hankó, akivel hamarosan hosszabb interjút közlünk.

A csapatversenyt az Outsiders nyerte az FTC Footgolf előtt, a harmadik helyen a Hole Hunters és az EMFGSE osztozott. Összetettben FTC, Outsiders, BFGT a sorrend.

EREDMÉNYEK

A FOB ÁLLÁSA 4 FORDULÓT KÖVETŐEN

ÖSSZEFOGLALÓ A NEGYEDIK FORDULÓRÓL

A Footgolf Országos Bajnokság 5. fordulóját a Golf Club Imperial pályáján rendezik, a balatongyöröki pálya ezzel a versennyel kapcsolódik be a hazai footgolf körforgásba.

Addig sem maradnak verseny nélkül a mieink, június 18-19-én Szlovákiában rendezik a világ legrangosabb sorozata, a European Footgolf Tour következő fordulóját, ahol minden bizonnyal népes magyar küldöttség képviseli hazánkat.

Az idéntől élő magyar ranglistán Bacskai közel ezer pontra növelte előnyét. Németh Gábor és Bogár Krisztián követi tisztes távolból.

ranglista 06.12.

A Royal Footgolf Club flightversenyében Major Ilona, Kovács János, Papp Péter és Zsuppán Péter áll a legjobban, három-három győzelmet könyvelhettek el idáig.