Bogár duplázott Monoron, francia győzelem Belgiumban

Idén is Bogár Krisztián nyerte a Hole Hunters által szervezett, II. Szent István Footgolf Kupát Monoron, a Paplapos Footgolf Clubban. Az ügyességi versenyben Balán Zoltán célzott a legpontosabban. A hétvégén francia siker született a világ legrangosabb sorozatának belga állomásán.

Az államalapítás ünnepén idén is Monoron gyülekezett a hazai footgolf társadalom. Összesen 72 játékos mérette meg magát a kilenclyukú pályán. A verseny gyászszünettel kezdődött, a játékosok és a kísérők félkört alkotva emlékeztek a magyar szövetség múlt héten elhunyt alelnökére, a Milan Footgolf alapítójára, Hankó Péterre.

Négy kör alatt a tavalyi győztes, Bogár Krisztián (FTC Footgolf) lett a legjobb, egyszer sem játszott par felett.

bogár monor

– Nagyon tetszett a szervezés, a pálya tökéletes állapotban volt. Minden adott volt a jó versenyhez, leszámítva, hogy mindenkit lesújtott a hír. Mindenkinek hiányzik Peti, leírhatatlan az az érzés, amit a verseny előtti megemlékezéskor és egész nap éreztem. A játék egész jól ment, ha egy kis szerencsém van, akkor még nagyobb előnnyel is nyerhettem volna, de ez tökéletes felkészülés volt a soron következő bajnoki forduló előtt – fogalmazott Bogár Krisztián.

balán monor

(fotók: Hole Hunters)

A második helyre Tajtyi Róbert (BFGT) és Lengyel Béla (FTC Footgolf) futott be, az ezüstérmet előbbi kaparintotta meg szétlövést követően. Kimondottan örömteli, hogy nyolc hölgy és tizennégy junior is rajthoz állt a nap során, előbbiek versengését Pusztai Panna (Hole Hunters), utóbbiakét Zsuppán Donát (Outsiders) nyerte. A szeniorok között Kálló István (FTC Footgolf) bizonyult a legjobbnak. A nap egyik különleges versenyszáma volt a fordulók közötti célbalövés, ami Balán Zoltánnak (jobbra) ment a legjobban.

EREDMÉNYEK


A hétvégén rendezték a European Footgolf Tour (EFT) tizenegyedik fordulóját. Belgiumban a francia Antonio Balestra győzött, megelőzve a belga David Aertsot és a holland Simon Wetzelt. Ezúttal nem volt magyar induló az EFT aktuális körében. A sorozat szeptember első hétvégéjén története során először Európán kívül, az Egyesült Államokban folytatódik.

wetzel,balestra,aerts