Kezdődik a matek óra

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) a hetedik állomásához érkezett. Zircen, a Forest Hills golfpályáján bonyolítják az utolsó előtti fordulót, a Hinora Marketing Group Footgolf Versenyt. Mivel a nyolc körből a legjobb hat eredmény számít, mostantól lehet igazán számolgatni.

A nyolcfordulós FOB érdekessége, hogy csak a legjobb hat eredmény számít a végelszámolásnál. Hat kör után vannak olyanok, akik valamelyik fordulót kihagyták, ezáltal most nagyot ugorhatnak előre. Aki minden állomáson részt vett, jobb eredmény elérése esetén értelemszerűen megszabadul az eddigi legrosszabb pontszámától és megkapja a mostani, magasabb értéket.

Abszolút kategóriában például Bacskai Bence (Hole Hunters) úgy áll Zsuppán Péter (Outsiders) mögött a második helyen, hogy az első körben nem lépett pályára, azaz hetedik fordulóbeli eredménye automatikusan hozzáadódik az eredményéhez. Balázsi Csaba, Papp Péter, Podusil György (BFGT), Bogár Krisztián (FTC Footgolf) és a két elsőséggel bíró, szlovák Tomas Bartko is hasonló cipőben jár.

A felnőtt férfiak között Bacskai Bence ráadásul éllovas, és az eredmények számára kedvező alakulása esetén akár már Zircen megnyerheti a bajnokságot. Az üldözőiknek jó eredmény esetén azonban szintén nulla vagy csak minimális pontszám eshet ki a korábbi eredmények közül, amivel az első húsz sorrendje alaposan átrendeződhet.

A szenioroknál Zsuppán Péter előnye igen nagy Renczés Gábor (MTDSC) előtt, aki már nem érheti utol a listavezetőt, nem úgy Balázsi Csaba, akinek erre még megvan a lehetősége a következő két fordulóban. De könnyen lehet, hogy ebben a kategóriában is bajnokot avathatnak vasárnap.

A juniorok aranyért folytatott harca kétesélyes, Felde Márk (Hole For One) még elkaphatja Kókai Bencét (Royal-Issimo Footgolf Academy), míg a dobogó harmadik helyére a jelenleg nyolcadik Zsuppán Donát (Outsiders) is odaérhet.

Eddig egyetlen cím sorsa dőlt el az idei kiírásban. A hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf) megvédte bajnoki címét. A dobogós helyekért azonban még nagy a csata, jelenleg Pusztai Panna (Hole Hunters) és Erdélyi Nóra (MTDSC) áll érmes helyen, azonban Nagy Niki (FTC Footgolf) és Bölcsföldi Ágnes (Evergreen) nem indult minden fordulóban, ezért nekik nem esik ki eredményük, ha vasárnap rajthoz állnak.

A csapatbajnokság az egyetlen kivétel, ott mind a nyolc kör eredménye összeadódik. Azon túl, hogy ki nyeri a versenyfutást a klubok közül a végén, fontos kérdés, kik kaparintják meg az első nyolc hely valamelyikét, ugyanis csak ők vehetnek részt az október 30-i csapatbajnoki döntőn.

A ranglistapontokat lassan kilenc hónapja gyűjtögeti a mezőny, jelenleg így áll a verseny az év legjobbja címért:

ranglista-09-22

A Royal által hirdetett flightversenyben Papp Péternek és Zsuppán Péternek nincs oka aggodalomra, mivel ötször nyerték meg csoportjukat, már biztosan ott lesznek a legjobb tizenhat között. A különverseny állása:

royal-pontverseny-2016-09-22

A Footgolf Országos Bajnokság hetedik fordulóját vasárnap rendezik Zircen. Íme, a vasárnapi startlista:

14484613_708823552601042_2637794133108408526_n