A világ egyik legjobb golfpályáján a footgolfosok

A németországi Mannheim közeli St. Leon-Rotban található golf klub ad otthont a European Footgolf Tour (EFT) tizenharmadik fordulójának. A pályán Tiger Woods háromszor diadalmaskodott, most a footgolfosokon a sor, hogy méltó módon debütálhasson a sportág a pályán. Hazánkat négy játékos képviseli a hétvégén.

Szombaton és vasárnap Németországra figyel a footgolf társadalom, mikor az EFT aktuális állomása látogat St. Leon-Rotba. A pálya golfversenyeken már letette névjegyét, négyszer adott otthont a nyílt német versenynek, amit háromszor Tiger Woods nyert meg. A footgolfosok eredetileg egy másik pályán, még a nyár folyamán látogattak volna Németországba, az időpont- és helyszínváltozás után azonban most hétvégén rendezik a fordulót.

Száznál is több játékos regisztrált már a versenyre, köztük az éllovas, francia Alexandre Richer és a rangsorban őt követő, holland Jim Kuipers is. A mieinket a Lengyel Béla, Molnár Arnold, Podusil György és Tajtyi Róbert négyes képviseli.

A legjobb magyarok jelen állás szerint Papp Péter (16.), Podusil György (18.), Gelencsér Gábor (29.) és Tajtyi Róbert (36.). Magyarország jelenleg hatodik helyen áll a csapatversenyben.

EFT ÁLLÁS

A sorozatból ezt követően már csak a portugál és marokkói forduló van hátra.