Zircen folytatódik a pontvadászat

A Footgolf Országos Bajnokság negyedik fordulóját, a 39-esek Footgolf Versenyt a zirci Forest Hills Golf Club pályáján rendezik. Száz fölötti nevezés érkezett, azaz, ha legalább százan teljesítik is a tizennyolc szakaszt, akkor a győztes 1500 pontot nyer.

Az idei évben a FOB presztízsét tovább növeli, hogy az ott szerzett pontok döntően befolyásolják a világbajnokságra való kijutás esélyét. Nem csoda, hogy most is száznál több nevezés érkezett, ami azt jelenti, ha legalább százan be is fejezik a versenyt, a győztes nem 1000, hanem 1500 pontot kap. A FIFG 100-as besorolású versenyen így a magyar ranglistán is 1500 pont jár az első helyezettnek.

Simonyi Gábor áll az élen, a második helyezett, szlovák Juráj Gubánit most faképnél hagyhatja, ugyanis a BFGT játékosa nem nevezett a vasárnapi fordulóra. A szenioroknál kimondottan nagy a tülekedés, az első és a nyolcadik között nincs ezer pont differencia sem. A most dobogós Biró László, Zsuppán Péter, Balázsi Csaba hármas között pedig még száz pont sincs.

A hölgyeknél Bakó-Szántay Georgina, Nagy Vivien és Bölcsföldi Ágnes is 3000 pont felett jár, de ne feledkezzünk meg a fordulókat kihagyó Ujvári Izabella, Nagy Nixi, Tyukodi-Halászi Kinga hármasról sem.

A junioroknál Kókai Bence előnye csak ötven pont Badó Mátéval szemben, de Németh Áron és Lévai Dávid is kétezer pont felett jár már.

A csapatversenyben jelenleg az FTC, BFGT, Royal, Outsiders, Hole Hunters, EMFGSE, Milan, Nimród nyolcas áll „továbbjutó” pozícióban, azaz, ha most zárulna az alapszakasz, ők játszanák a csapatdöntőt.

Startlista:

HELYI SZABÁLY FOREST HILLS 2018

EREDMÉNYEK