Két világbajnok a Balaton partján

A hétvégi, kétnapos Traditional Footgolf Cupra közel húsz ország százharmincnál is több játékosa nevezett. A második legrangosabb, FIFG 500-as besorolású, Balatonudvariban rendezendő tornán az első, 2012-es és a tavalyi vb győztese is jelen lesz. A verseny egyúttal a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulója, a European Footgolf Grand Slam sorozat második állomása, ahonnan a legjobb hazai footgolfos kvalifikálja magát az őszi csapat Eb-re.

Tavaly Bacskai Bence nyert

Az év legrangosabb magyarországi nemzetközi footgolf versenyét rendezi a magyar szövetség a hétvégén Balatonudvariban, a Balaton Golf Club két, egyenként 18 szakaszos footgolf pályáján. A FIFG 500-as besorolású – ennél már csak a FIFG 1000-es, úgynevezett Major tornán lehet több világranglista pontot szerezni – verseny szokás szerint a hagyományos, European Footgolf Grand Slam sorozat fontos állomása, valamint a tízfordulós magyar bajnokság, a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulója is egyben. Sőt, a legjobb magyar játékos kvalifikál az ősszel Angliában rendezendő Euro Footgolf elnevezésű, match play formátumú csapat Európa-bajnokságra.

A Tradtitional Footgolf Cup rangját mutatja, hogy közel húsz ország százharmincnál is több játékosa regisztrált már, köztük a sportág első, 2012-es világbajnoka, Lengyel Béla, illetve az argentin Matias Perrone is, aki tavaly év végén Marokkóban ért fel a csúcsra és nyert vb-t. Mind az abszolút, mind a szenior, mind a női mezőny végeredménye megjósolhatatlan és akkor még a juniorokról nem is beszéltünk.

A programot színesíti majd a szombati páros teqball verseny, amivel a 2020-as Traditional Footgolf Cupra lehet ingyenes nevezést nyerni.

TRADITIONAL FOOTGOLF CUP

FACEBOOK OLDAL

FOB ÁLLÁSA

MAGYAR RANGLISTA

VILÁGRANGLISTA