Téli csapatdöntő az újrakezdés jegyében

Az International Winter Footgolf Tour téli csapatdöntője rendre tavaszra húzódik át, de május végén még sosem volt rá példa. A világjárvány miatt elhalasztott finálét vasárnap Balatonudvariban pótolják az alapszakasz legjobbjai között, akik zárt kapus körülmények között mérik össze tudásukat egymással.

Az IWFT idei kiírásának megfelelően az alapszakasz legjobb nyolc csapata kvalifikálta magát a hagyományos csapatdöntőre. A koronavírus elleni védekezés érdekében hozott korlátozások miatt elhalasztott finálét vasárnap rendezik a Balatonudvariban található Balaton Golf Club pályáján. A negyed- és elődöntőket, valamint a finálét és a bronzcsatát egyaránt 18-18 szakaszon rendezik, a csapatok 1 egyénit és 2 párost küldhetnek pályára a mérkőzések során. A negyeddöntők vesztesei az 5-8. helyekről 18 szakaszon stroke play formátumban döntenek, ahol a legjobb egyéni és páros eredmény összege számít.

A csapatdöntő nagy hiányzója az alapszakasz negyedik helyezettje, az FG Senec lesz, a szlovákok a korlátozások miatt nem tudják vállalni a részvételt. A szövetség – korábban már alkalmazott megoldást alkalmazva – a kilencedik helyen végzett Nimród együttesét kérte fel a részvételre. A lakitelekiek csatlakozásával értelemszerűen eggyel feljebb lépett minden klub a rangsorban a negyedik pozícióig, a Nimród a nyolcadik helyről várja a csapatdöntőt.

AZ IWFT VÉGEREDMÉNYE