Újabb lépés a profizmus felé

Újabb mérföldkőhöz közelít a Magyar Footgolf Szövetség. A sportági szövetséggé váláshoz vezető út egyik alappillére a versenyengedélyek kiállítása. Már a márciusra tervezett rajton is életbe lépett volna, a világjárvány okozta halasztás miatt a Footgolf Országos Bajnokság első, június 14-i fordulójától vezeti be a versenyengedélyek használatát a szövetség.

A Footgolf Országos Bajnokságon (FOB) résztvevő játékosok idéntől a Magyar Footgolf Szövetség (MFGSZ) által kiállított versenyengedély birtokában léphetnek pályára. Az MFGSZ már a márciusra tervezett bajnoki rajt előtt tájékoztatta a klubokat, valamint bekérte a csapatok játékoslistáját, hogy kiállíthassa a versenyengedélyeket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövőben. A sportági szövetséggé válás egyik feltételét így már idén bevezeti a szövetség, később pedig újabb funkciók kapcsolódnak majd a kártyához.

A játékosok – ha még nem tették meg – a versenyengedélyt a klubjaiknál igényelhetik. A klubok az átigazolási határidő június 11-i (csütörtök éjféli) lejártáig kötelesek elküldeni a szövetség részére ezen igényüket.

A Footgolf Országos Bajnokság június 14-én, vasárnap rajtol Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján. A sorozat nyolc fordulóból áll majd, októberben zárul és minden állomása a Regional Tour része. A világjárvány okozta helyzetre való tekintettel az MFGSZ kénytelen volt emelést eszközölni a nevezési díjakon. Az első játéknapon a magyar ranglista aktuális állása alapján hirdetik ki a flightok sorrendjét.

FOB 2020 VERSENYKIÍRÁS (pdf)

FOB 2020 VERSENYKIÍRÁS (doc)