Maximális létszámú a magyar vb-keret

Argentínában január 5-10-ig rendezik a sportág második világbajnokságát. A nemzetközi szövetség (FIFG) tagországai tizenhat főt indíthatnak a sportág második világbajnokságán. A magyar szövetség kihirdette a Buenos Aires-i tornára utazó keretét.

magyar vb keret

A magyar küldöttség szerencsés helyzetben van, mert a mieink adják a regnáló világbajnokot, Lengyel Bélát. A címvédőnek automatikusan jár a kvóta, a mieink tehát tizenhét játékost indítanak útnak. A keret az idei Footgolf Országos Bajnokság (FOB) alapján állt össze. A csapat a tervek szerint január 1-jén indul Argentínába és 15-én érkezik haza.

A keretben található a címvédő, az első világbajnokság győztese, Lengyel Béla, az idei európai sorozat (a világ legrangosabb nemzetközi megmérettetése), a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) belga állomásának győztese, Tajtyi Róbert, a horvátoknál második helyig jutó Gelencsér Gábor, az EFTT hétvégi záróversenye előtt a legjobb húszban lévő Bogár Krisztián, Papp Péter, Podusil György, a szenior bajnok Balázsi Csaba, az idén első ízben kiírt téli bajnokság, a Hinora Winter Footgolf Tour éllovasa, Varga Gábor, valamint a Vasas korábbi labdarúgó klasszisa, Pál Zoltán.

A csapat a tervek szerint január 1-jén indul Argentínába és 15-én érkezik haza.

Magyar indulók:

Lengyel Béla

Bogár Krisztián

Németh Gábor

Balázsi Csaba

Gelencsér Gábor

Nagy Balázs

Podusil György

Papp Péter

Biró László

Varga Gábor

Tajtyi Róbert

Pál Zoltán

Kálló István

Czirbus Tamás

Molnár Arnold

Sain Antal

Hankó Péter (csapatvezető és játékos)

A Footgolf Országos Bajnokság és a Hinora Winter Footgolf Tour eredményeit ITT találja. Az EFTT állását ITT láthatja.