Út Argentínába: 8. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Lengyel Béla

lengyelvb– Kispályán együtt fociztam a szövetség alapítójával, Gelencsér Gáborral, aki 2010-ben szólt, hogy lesz egy footgolf bemutató verseny. Németh Péterrel, Tajtyi Róberttel és Kun Gáborral mentünk egy flightban. Akkor éreztem, ez lehet a következő szerelmem a nagypályás labdarúgás és a futsal után. Gondoltam, havi egyszer-kétszer jó lesz amolyan hobbinak. Ebből az lett, hogy nincs olyan nap, hogy ne a footgolf körül pörögnének a gondolataim – mesélt a kezdetekről, és az évek óta tartó szenvedélyről Lengyel Béla.

Elmondása szerint jókor csöppent az új sportágba. A 2012-es vb idején nagy- és kispályán is játszott, ami nagy segítséget nyújtott a golfpályán is.

– Edzősködni kezdtem, elmaradtak a focik. Ezt megérzem, és látszik a teljesítményemen is. A ”maradékot” felhasználva még nagyon jól ment tavaly, tavalyelőtt a játék, idén kevésbé. Nekem kell a mozgás a footgolf mellett a rugóerő és a koncentráltság miatt is. Heti kétszer újra kispályázom, már most érzem, hogy valami visszajött erőben.

lengyelFOB 2015 - FOREST HILLS GOLF CLUB - ZIRC - 2015.04.12 by FOOTGOLF HUNGARY (26)

Az első vb-t megnyerte, januárban címvédőként utazik Argentínába.

– Köszönöm támogatóimnak, hogy eljuthatok a tornára. Érzem a tét súlyát minden ébredésnél. Természetes, hogy foglalkoztat, mennyire vagyok topon fizikálisan, mentálisan. Ki kell használnom, hogy van respektem, mint címvédő. Meg kell mutatnom, van félnivalójuk. Ha az első nap jól sikerül, akkor az nagyon fel tud pörgetni, és akkor valóra válhat az álom, a második vb-cím megszerzése.