Az Outsiders a csapatbajnok

Az október végén, kedvezőtlen időjárási feltételek után félbemaradt csapatdöntőt szombaton, szintén a zirci Forest Hills Golf Club pályáján folytatták. A legjobb klubnak idén az Outsiders bizonyult.

A Footgolf Országos Bajnokság nyolc legjobb csapata egyenes kieséses formátumban döntötte el a csapatbajnoki cím sorsát.

A kilenc szakaszra játszott negyeddöntők során az FTC Footgolf 17-3-ra győzött a Milan Footgolf ellen, míg ugyanazon az ágon a Hole Hunters 17-4-re verte az EMFGSE csapatát. A másik ágon az Outsiders a Royal elleni 11-6-os sikerrel jutott a legjobb négy közé. A nagy meglepetést az utolsó párosítás tartogatta, ahol a csapatfinálé újonca, a Nimród 12-11-es győzelmet aratott a címvédő BFGT-vel ellen. Az alsó- és felsőházi elődöntők kezdetét követően a viharos szél azonban véget vetett a játéknak az eredetileg kijelölt, október végi versenynapon.

A folytatásra kijelölt november 18-ai napon az időjárás kegyesebb volt a játékosokhoz, és ezúttal be tudták fejezni a csapatdöntőt. A klubok játékosai onnan folytatták a zirci match play versenyt, ahol három hete abbahagyták.

Az FTC a Hole Hunters, az Outsiders a korábban a címvédőt búcsúztató Nimród testén jutott a fináléba, ahol az Outsiders nagyarányú győzelmet aratott a zöld-fehérek fölött és lett a FOB bajnoka. A bronzérmet a Hole Hunters vihette haza a Nimród bronzcsatában való legyőzését követően.

Az alsóházi elődöntőben a Milan az EMFGSE-t, a Royal a BFGT-t verve találkozott az ötödik helyért rendezendő találkozón, ahol a Royal magabiztos sikerrel szerezte meg az alsóházi győzelmet, azaz lett ötödik. A hetedik helyért a BFGT az EMFGSE ellen aratott nagyarányú sikert.

EREDMÉNYEK:

NEGYEDDÖNTŐK:

FTC Footgolf-Milan: 17-3

Hole Hunters-EMFGSE: 17-4

Outsiders-Royal: 11-6

BFGT-Nimród:11-12

ELŐDÖNTŐK:

FTC Footgolf-Hole Hunters: 14-5

Outsiders-Nimród: 11-7

DÖNTŐ:

FTC Footgolf-Outsiders: 15-26

3. HELYÉRT:

Hole Hunters-Nimród: 21-19

ALSÓHÁZI ELŐDÖNTŐK:

Milan-EMFGSE: 11-9

Royal-BFGT: 10-9

5. HELYÉRT:

Royal-Milan: 36-14

7. HELYÉRT:

BFGT-EMFGSE: 30-11

VÉGEREDMÉNY:

1. Outsiders

2. FTC

3. Hole Hunters

4. Nimród

5. Royal

6. Milan

7. BFGT

8. EMFGSE

 

A mai napon bonyolították a Texas Scrambel versenyt is, ahol az első és a harmadik helyezett páros között csupán két rúgás volt a különbség.

 

VÉGEREDMÉNY:

1. EMFGSE (Horváth Péter-Széll Csaba, lenti képen) 64 rúgás

2. FTC (Becsei András-Lichtner Zsolt) 65

3. Hole Hunters (Pusztai Panna-Pusztai Tamás) 66