Megvannak az első továbbjutók

A Footgolf Match Play Open 2019/2020-as kiírásának negyedik fordulója hétfő este ért véget, ami után a nyolc csoportban már többen hátradőlhetnek és várhatják a tavaszi rájátszást. Két körrel a vége előtt Balázsi Csaba, Podusil György és Pap Ferenc már ott van a nyolcaddöntőben.

A Csoport

Ujszászi-Szabó: 6-4

Ujszászi Balázs az első nyolc szakaszon veretlen maradt, el is húzott 3-0-ra. A tizenegyes után már 5-1-re vezetett és mivel Szabó László későn ébredt (még 5-3-ra felzárkózott), meg is nyerte a meccset, amivel jelentősen növelte továbbjutási esélyeit.

Bőhm-Balogh: 9-1

Az odavágó tulajdonképpen elmaradt, mert Balogh István megsérült a harmadik szakaszon, így fel kellett adnia a meccset. A “visszavágás” nem sikerült az újoncnak, Bőhm Zoltán végig vezetve, a 14-esen eldöntötte a mérkőzést.

A körbeveréseknek köszönhetően igen megjósolhatatlan, mit tartogat még a hátralévő két játékhét. Még bárki továbbjuthat a kvartettből.

B Csoport

Csatári-Érchegyi: 3-7

Féltávig fej-fej mellett haladtak (2-2), majd Érchegyi Csaba robbantott és öttel a vége előtt már hárommal vezetett (5-2), Csatári Zoltán ugyan gyorsan szépített, de már nem tudott visszakapaszkodni.

Bacskai-Balán: 8-5

Bacskai Bence negyedik meccsét is megnyerte, a nemrég még Eb-kvalifikáció küszöbén álló Balán Gábor viszont negyedik vereségét könyvelhette el. Pedig szoros volt az összecsapás, az utolsó két szakaszra 6-5-tel fordultak rá.

Bacskai mögött Érchegyi és Csatári is 6-6 ponttal van lemaradva, még meg is előzhetik a magyar bajnokot, de ahhoz méretes verést kéne mérniük rá és még Balánnak is lesz egy-két szava minden bizonnyal a dologhoz, már csak azért is, mert még odaérhet a második helyre.

C Csoport

Albert-Cziráki: 1-7

Cziráki Csaba ellenállhatatlanul rajtolt és 4-0-ra ellógott öt lyuk után. A tizennégyesen, 6-1-es vezetésnél már matematikailag sem volt esélye Albert Lászlónak, hogy beérje ellenfelét.

Id. Biró-Kurdi: 10-2

Biró László nagyon bekezdett, az első nyolc lyukból négyet megnyert. Kurdi Tamás féltáv környékén talált magára és legalább egyet le tudott dolgozni a hátrányból. Biró gyorsan reagált és újra belelendülve a tizennégyes után (7-2) megadásra késztette ellenfelét.

Hiába Biró négy győzelme, még nem mondhatja el magáról, hogy ott van a legjobb tizenhatban, mert még az egyaránt hat-hatpontos Czirákival és Alberttel is megmérkőzik. Kurdinak mindkét hátralévő meccsét hoznia kell (nagy különbséggel), hogy esélye maradjon a top kettőre.

D Csoport

Csőre-Bodócs: 5-6

Bodócs András gyorsan ellépett (0-3 négy lyuk után), de Csőre Csaba szisztematikus munkával a tizenhetesre ledolgozta hátrányát (5-5). Az Albert pálya tizennyolcas szakaszán Bodócs egy rúgással jobbnak bizonyult, amivel megnyerte a kiélezett meccset.

Papp-Sipőcz: 8-5

Papp Péter hamar vezetéshez jutott, de a kulcscsonttörésből lábadozó Sipőcz Béla többször is egyenlíteni tudott. Papp a hajrában bemutatott 4-0-ás sorozatára azonban már nem volt ellenszere.

Sipőcz már nem juthat tovább, a másik három játékos viszont ádáz csatát vív majd minden bizonnyal a továbbjutást jelentő két pozícióért.

E Csoport

Biró jr.-Nagy: 3-4

Kiegyenlített mérkőzést hozott Biró László és Nagy Balázs találkozója. Csupán két szakasz dőlt el az első kilencből (0-2). Az utolsó öt szakasznak is kétpontos Nagy előnnyel indultak neki (1-3). A 3-4-es végeredmény a tizenhetesen alakult ki, az utolsón ikszeltek, így nem sikerült Birónak utolérnie riválisát a hajrában.

Mayer-Császár: 17-0

Mayer Zoltán nem kegyelmezett és az Albert pályát “leparozva”, csupán egyetlen döntetlen szakaszt játszva tudott nyerni Császár Zoltán ellen.

Bár Mayer eddig nem talált legyőzőre, nem dőlhet hátra, amennyiben Biró és Nagy mindkét meccsét hozza – közte megfelelő arányban legyőzve Mayert – még el is üthetik a továbbjutástól. Császárnak nagyon nagy arányú győzelmekre van szüksége és a mérkőzések kedvező alakulásához ahhoz, hogy elcsípje a továbbjutó helyek egyikét.

F Csoport

Lévai-Cziffra: 4-10

Alapos adok-kapokkal indult a találkozót, az első kilencen nem maradt eldöntetlen szakasz (3-6). Mivel Lévai Richárd a táv második felén csak egy lyukat nyert, Cziffra Zoltán idő előtt letudhatta a meccset, a tizennégyesen, 8-3-nál véget ért a meccs.

Balázsi-Molnár: 9-5

A végeredmény nem tükrözi a meccs szorosságát. Molnár Attila ugyanis a tizenegyes szakasz után még 5-4-re vezetett. Balázsi Csaba ezt követően tudott fordítani, meg is nyerte a találkozót, és bebiztosította helyét a nyolcaddöntőben.

Csak Balázsi helye biztos a rájátszásban, valamint az, hogy Lévai nem juthat tovább. Molnárnak mindkét meccsét hoznia kell és az eredményeknek is kedvezően kell alakulniuk, hogy megelőzhesse Cziffrát, aki egy sikerre van csupán a továbbjutástól.

G Csoport

Nagy-Pap: 1-10

Pap Ferenc lenullázta Nagy Gabeszt az első kilencen (5-0), ami megalapozta a győzelmét. Ugyan Nagy hozta a tizenegyest, de több szakaszgyőzelem nem jutott neki már a nap során.

Podusil-Dreilinger: 10-3

Dreilinger Nándor csak ráijeszteni tudott Podusil Györgyre (1-2 négy lyuk után), aki féltávnál már kettővel vezetett (4-2), majd két, 3-0-ás rohammal behúzta a meccset és megőrizte makulátlan mérlegét.

Podusil 12 pontja elég is már a nyolcaddöntőhöz, ahogy Pap három győzelme is. Ugyanis Nagy még pontszámilag még beérheti Papot, aki viszont mindkét egymás elleni meccsüket megnyerte. Dreilinger már nem juthat tovább.

H Csoport

Mikulik-Hinora: 5-4

Igazi ki-ki meccs volt Mikulik Norbert és Hinora Ferenc összecsapása. Mikulik első szakaszon megszerzett vezetését Hinora hamar megfordította, de Mikulik visszavette a fórt, majd a jól bevált forgatókönyv szerint Hinora következett és hárommal a vége előtt ő állt jobban (3-4). A tizenhatoson jött az egyenlítés, majd az újabb Mikulik fordítás. Mivel az utolsó szakaszon remiztek, a ferencvárosi örülhetett a végén.

Gelencsér-Tóth: 6-4

Sokáig nem jutottak dűlőre a felek, fej-fej mellett haladt féltávig Gelencsér Gábor és Tóth György (2-2). Ezt követően Gelencsér kettővel ellépett, de Tóth kétszer is minimalizálta a hátrányt és az utolsó lyuknak is 5-4-gyel mentek neki. Ez Gelencséré lett, ahogy értelemszerűen a győzelem is.

A két nyolcaddöntős hely Mikulik, Gelencsér és Hinora között dől majd el, de könnyen lehet, hogy Tóth lesz a mérleg nyelve, amennyiben meg tudja lepni a továbbjutásra esélyes trió valamelyik tagját.

TABELLA

MENETREND

A 4. forduló november 12-25-ig tart.