Argentína rendezi a következő világbajnokságot

Összesen négy ország nyújtotta be jelentkezési szándékát a nemzetközi szövetséghez (FIFG), hogy házigazdája lenne a következő világbajnokságnak. Argentína, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Törökország közül azonban csak a dél-amerikai állam szövetsége kandidált a március 15-i határidőig, így a második vb Argentínában lesz.

Az első világbajnokságnak 2012-ben, Kisorosziban Magyarország adott otthont. A nemzetközi szövetség idén év elején jelentette be, lehetőség van szigorú kritériumok mellett megpályázni a vb-rendezést. Az éghajlati lehetőségeket is figyelembe véve a rendezést idén decemberre vagy jövő nyárra tűzték ki. Az első körben jelentkező országok közül a britek, az amerikaiak és a törökök sem nyújtották be végül kandidálási szándékukat a március 15-i határidőig, ellentétben Argentínával.

Ez pedig egyúttal azt jelenti, további szavazási procedúrára nincs szükség, Dél-Amerika lesz a házigazdája a soron következő világeseménynek. A magyar csapat pedig azon lesz, hogy akár Lengyel Béla akár valamelyik honfitársunk megvédje a világbajnoki címet.

További részletek hamarosan.

1452489_624933654211323_273216919_n