Bemutatkozik Zirc, a FOB 2. körének helyszíne

Már négy éve lehet golfozni a Szarvaskút és Zirc között található Forest Hills Biohotel & Golf pályáján. Április 12-én a footgolfosok hivatalosan is birtokba veszik a létesítményt. A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) második fordulóját az új helyszínen bonyolítják le. A helyiek izgalmas pályát ígérnek, ahol még szakadékon is át kell jutni.

zirc

– Régóta golfozom, és a footgolf hazai szülőházában, a Kisorosziban lévő Magyar Golf Clubban találkoztam az új sportággal először – emlékezett vissza Kovács Titusz, a Zsiráf Kreatív Ügynökség zajcsinálója, mikor arról kérdeztük, hogy került kapcsolatba a sportággal. Ő és csapata látja el a Zirc és Szarvaskút közelében található Forest Hills Biohotel & Golf marketingmunkáját. – Mint szenior golf bajnok és válogatott játékos, nekem elsődleges a golf. De azt veszem észre, tökéletesen elfér egymás mellett a kettő, a footgolf egyúttal a golfot is népszerűsíti olyanok körében, akik eddig nem kerültek kapcsolatba szeretett sportágunkkal, és most közelebbről is megtapasztalhatják, milyen is egy golfklub hangulata, milyen egy pálya, és lehet, hogy néhányan kedvet kapnak a játékhoz.

Mint mondja, a footgolf alapvetően a golf sajátosságaira épül, ugyanaz az etika követendő a gyepen, ugyanúgy fegyelemre tanít, és természetesen kondiban tart.

– Gelencsér Gáborban és Hankó Péterben igazán megszállott személyeket ismerhettem meg. Teljes mellszélességgel képviselik sportjukat, és tesznek érte. Hamar visszavágták azokat a vadhajtásokat, amik eleinte jelentkeztek. Itt ugyanis nem lehet sörözgetni, míg valaki két szakasz között pihen például. Nagyon hamar véget vetettek ennek a viselkedési normának, és a footgolf így méltó helyére került.

zirc2

A hazai footgolfélet két mozgatórugójáról elárulta, hogyan készültek az új pálya felavatására.

– Eljöttek Zircre, és borzalmas időjárási körülmények között, esőben, hidegben, szélben is türelmesen végigmentek a tizennyolc szakaszon, és kijelölték a lyukak helyét. Biztosan nehéz lesz a pálya, fogadtam is Gáborral, hogy a kilences szakaszon elsőre át lehet rúgni a szakadékot, míg szerinte nem. Idén két bajnoki forduló is lesz itt, és azt hiszem, hosszú távra tervezhetünk a footgolfosokkal. Az ellátásra is gondjuk volt, kipróbálták az ételeket is, hiszen sokan lesznek, akik itt szállnak meg a FOB második fordulója alatt, mindenkit sok szeretettel várunk, bátran mondhatom, elérhető áron lehet foglalni nálunk.

Kovács Titusz elárulta, igazán színes kínálattal készülnek, hiszen a hotel választéka igen széleskörű. – Teljeskörű a kínálat, az étlapon a helyi termelők alapanyagaiból készült ételek vannak, teniszezni is lehet, a közelben van csillagvizsgáló, halastó és a veszprémi állatkert is, helyben pedig minden wellness igény kielégíthető a sóbarlangtól a szaunán át a jacuzziig.

A FOB állása az első kör után:

Abszolút

1. Podusil György 110 pont

2. Nagy Balázs 95

3. Lengyel Béla 80

Felnőtt férfi

1. Nagy Balázs 110

2. Lengyel Béla 95

3. Bogár Krisztián 80

Szenior

1. Podusil György 110

2. Tajty Róbert 95

3. Kókai Ferenc 80

Junior

1. Rozsáli Artúr 110

2. Juhász Donát 95

3. Kiss Roland 80

Női

1. Ujvári Izabella 110

2. Petkov Orsolya 95

3. Major Ilona 80