Út Argentínába: 4. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Czirbus Tamás

tamasczirbus– Két éve hívtak el egy versenyre, és azóta játszom – mesélt a kezdetekről Czirbus Tamás. – A fociban megtanult elemeket lehet hasznosítani. Folyamatos kihívás, hogy minél jobban teljesítsen az ember. Az elején az volt a legnehezebb, hogy a biztosnak tűnő helyzeteket pár méterről értékesítsük. Könnyűnek tűnik kívülről, de nem az. Aztán a közelítő és kezdő rúgásokat kezdtük csiszolni. Mindig van min javítani.

Tamás szerint ahhoz, hogy hosszú távon Magyarország az élmezőny tagja maradhasson, szervezett, tematikus edzésekre van szükség.

– Ezekkel sokkal hatékonyabbá válhatna a játékunk. Látom azokon a külföldi játékosokon, akikkel néhány havonta találkozunk versenyeken, hogy mekkora fejlődésen mennek át az idő alatt, amíg otthon készülnek egy-egy versenyre.

Czirbus Tamás

Tamás elárulta, amikor először labdába rúgott golfpályán, meg sem fordult a fejében, hogy két év footgolfozást követően a világbajnokságra készülhet.

– A felkészülés nem egyszerű. Normál munkarendben dolgozom, azaz mire végzek, sötét van, és nem tudok gyakorolni, maradnak a hétvégi versenyek. Remélem, ez elég lesz arra, hogy a mezőny első felében végezzek, elcsípjem akár az első ötven hely valamelyikét.