Út Argentínába: 12. rész

Január 5-10-ig Buenos Aires lesz a házigazdája a footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat tizenhat fővel képviselteti magát a sportág második vb-jén. Sorozatunkban abc-sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

Papp Péter

pappvbPapp Péter sokáig a világ legrangosabb nemzetközi sorozata, a European Footgolf Trophy Tour legjobb magyar játékosa volt, a novemberi záráskor Bogár Krisztián beelőzte, az összetett 11. hellyel így sem lehet elégedetlen a hatszáz fős mezőnyben.

– Lassan három éve footgolfozom, egy hideg januári napon próbáltam ki a játékot, és az időjárási körülmények ellenére beleszerettem – mesélte a kezdetekről Péter, aki eleinte úgy gondolta, ez csak egy hobbi lesz, semmi több.

– Kipróbáltam egy új sportágat, nem is gondoltam, hogy ezt komolyabb szinten is lehet űzni. Játszottam, igyekeztem javítani az eredményeimen, versenyekre jártam, és szép lassan felzárkóztam a többiekhez.

1934053_580850538731678_93560714958477527_n

Elmondása szerint hosszú út vezetett az első versenytől Európa élmezőnyéig.

– Nem tűzök ki irreális célokat, igyekszem reálisan látni a helyzetet. Azt szerettem volna, hogy úgy mehessek nemzetközi versenyekre, hogy ne legyek leszakadva az élmezőnytől. Ez sikerült, felveszem velük a versenyt. Nálunk azonban a körülmények nem hasonlíthatóak össze azzal, ami például az angoloknál van. Mi két-három pályán footgolfozhatunk, nekik százszor ennyijük van. Viszont a magyar sportolók mindig arról voltak híresek, hogy a nemzetközi szinthez képest le vannak maradva a felkészülési lehetőségeket tekintve, mégis szállítják az eredményeket. Éppen ezért mi sem feltartott kézzel megyünk Argentínába. Bármelyikünknek kijöhet jól a lépés a vb-n.